Agribusiness 4.0

Agribusiness 4.0, ediția a II-a

600 de fermieri au trecut porțile digitale ale târgului Agribusiness 4.0, desfășurat pe platforma digitală VirtualAgro, în perioada 20-21 mai.

Sesiunile și mesele rotunde suținute de cei 31 de profesioniști cu responsabilități în dezvoltarea politicilor și strategiilor în domeniul agriculturii, din cadrul celor mai importante instituții naționale și internaționale au dezbătut subiecte de actualitate din industria agricolă, dar și provocările cu care se confruntă fermierii și au fost urmărite live, pe pagina de social media a evenimentului de peste 3000 de persoane.

Cele două zile de eveniment au abordat atât aspecte practice, cât și de strategie politică, astfel încât, vizitatorii fermieri au beneficiat de schimburi de experiență, de sfaturi practice, dar și de acces la informații direct de la sursă în ceea ce privește viitorul agriculturii în Europa și România. 

Prima zi a evenimentului  a fost concentrată pe demonstrații în câmp ale fermelor Agricost Aldahra, Frizon Agra și Șerban Grup, dar și pe prezentarea celor mai noi soluții tehnologice dedicate sectorului agricol.

De asemenea, au putut fi urmărite mesele rotunde precum Întâlnirea leaderilor fermierilor din România PRO Agro, LAPAR, UNCSV cu COPA COGECA, sesiuni care au propus măsuri de sprijin pentru fermele românești, dar și un workshop dedicat pregătirii viitoarei generații de agricultori.

Companiile și fermele au  beneficiat de standuri virtuale în cadrul cărora au lansat produse, au propus campanii de discount și au intrat în contact direct reprezentanții firmelor interesate,

Margaret Bateson – Missen, Head of Unit DG Agri, Comisia Europeană alături de Secretarul de Stat, Marius Micu și Secretar General al Copa Cogeca, Pekka Pesonen, au dezbătut viitorul agriculturii românești în cea de-a doua zi de târg.

Pe tot parcursul celor 2 zile, am organizat tombole din oră în oră la care participanții au câștigat numeroase premii puse la dispoziție de sponsorii evenimentului.

Linkul către prima zi de eveniment: https://youtu.be/Xuqc5QsRb8Q

Linkul către cea de-a doua zi de eveniment: https://youtu.be/KxTdJvJuuRU