eroii internetului

Eroii Internetului, un program online gratuit de educație privind siguranța online

Google a lansat programul Eroii Internetului care îi învață pe copii noțiuni fundamentale despre securitatea online și cetățenia digitală, astfel încât ei să poată explora lumea online cu încredere.

Copii învață să distribuie prudent informații – responsabilitatea comunicării online, ce ai voie să distribui și cu cine, să nu se lase păcăliți online, în principal prin a detecta ce este real și fals; cum să-și securizeze secretele (informațiile personale), conduită pe internet și cum să fie amabili, pentru a descuraja comportamentul de bullying, să fie curajoși și deschiși și să întrebe un adult atunci când întâlnesc ceva suspect pe Internet.

Este important să-i ajutăm pe copii să devină conștienți de faptul că oamenii și situațiile întâlnite în mediul online nu sunt întotdeauna ceea ce par. A învăța să faci diferența între ceea ce este real și ceea ce este fals este o lecție importantă a siguranței online. Astfel, Codul Eroului pe internet a fost împărtășit printr-o amplă campanie de comunicare în care am implicat numeroși creatori de conținut.

Andra, Eva și David Măruță, Mihai Morar, Anca Serea sau Ana Beregoi, au fost o parte dintre cei care i-au încurajat pe copii să fie exploratori încrezători ai lumii digitale.

Un proiect de care suntem mândri, mai ales că  Eroii Internetului se concentrează pe educarea abilităților și aptitudinilor tinerilor.